maanantai 26. tammikuuta 2015

ILMATYYNYALUKSIEN "METELI"

ILMATYYNYALUKSET METELÖIVÄT?

Ilmavirtojen ja moottorien aiheuttamat äänet ovat suurimpia haasteita ilmatyynyaluksien suunnittelijoille ja rakentajille.  Pakoäänet, moottorin mekaaniset äänet, potkurin ja ilmavirtojen aiheuttamat äänet... monta äänilähdettä hallittavaksi ja hiljennettäväksi.KEHITYSTYÖTÄ YMPÄRISTÖN HYVÄKSI!

Viimeisen vuoden ajan on Flying Fish -ilmatyynyaluksien suunnittelussa ollut tärkeimpänä kehityskohteena suunnitella entistäkin hiljaisempi ilmatyynyalus.

Mahdoton tehtävä? Ei ollenkaan, kaksimoottorinen ilmatyynyaluksemme Coastal Pro Twin on siitä todiste. Coastal Pro Twin on ensimmäinen ilmatyynyaluksemme, jossa kehitystyön äänet ovat kuultavissa.


Kehitystyön vetäjänä on toiminut ilmatyynyaluksien kanssa koko elämänsä toiminut Keith Oakley. Hän on viimeisien vuosien aikana tutkinut ja testannut yli 150 ilmatyynyalusta paikallistaen aluksien äänien lähteet. Näitä tutkimustuloksia hyödyntäen olemme suunnitelleet, testanneet ja onnistuneet laskemaan ilmatyynyaluksiemme melutasoja merkittävästi.

Ilmatyynyaluksien "metelin" lähteinä toimivat noin 10 eri äänilähdettä. Yleisesti tunnettuja äänentasoon alentavasti vaikuttavia asioita ovat isompi potkuritunneli sekä potkurin hitaampi pyörintänopeus. Muita äänenvoimakkuuteen vaikuttavia tekijöitä on useita ja näiden kohtiin olemme paneutuneet huolella. Nyt kehitystyön lopputulos on mitattavissa.

Toteutimme Coastal Pro Twin -alukselle äänentasomittauksen. Mittaus tapahtui suorittamalla ilmatyynyaluksella ohilento 20 solmun matkanopeudella 25 metrin päästä mittalaitteesta.

ILMATYYNYALUKSEMME ON HILJAINEN - TODISTETUSTI!

Mittaustulos oli enemmän kuin tyydyttävä. Matkanopeudella mitattuna ilmatyynyaluksemme äänentaso oli vain 74 dbA. (täydellä teholla äänentaso oli 78dbA).

Uskomme mittaustuloksen pohjalta Coastal Pro Twin -ilmatyynyaluksen olevan markkinoiden hiljaisin kaksimoottorinen ilmatyynyalus.

Flying Fish -ilmatyynyaluksemme ovat mitatusti hiljaisia.


Kehitystyö jatkuu, mullistamme ihmisten käsitykset ilmatyynyaluksien metelöinnistä, tulevaisuudessa aluksemme ovat aina vain hiljaisempia.
www.rafhovercraft.fi 
www.ilmatyynyalus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti