torstai 13. lokakuuta 2011

ILMATYYNYALUS ON LUONTOYSTÄVÄLLINEN

Ilmatyynyalus on huomattavasti ympäristöystävällisempi kuin moottorivene. Ilmatyynyalus ei kulkiessaan jätä peräaaltoja jälkeensä eikä hovercrafteissa käytetä vesistöille myrkyllisiä pohjamaaleja. Moottorin sijoituksesta johtuen aluksista ei myöskään joudu veteen vähäisintäkään määrää öljyä tai bensiiniä.


HÄIRITSEVÄÄ METELIÄ?
Pääasiallinen ääni ilmatyynyaluksissa on potkurien aiheuttamaa "lätinää". Maahantuomissamme Flying Fish Hovercrafteissa on äänisaasteen vähentämiseen kiinnitetty erityisesti huomiota. Käytämme aluksissamme vain 4 -tahtisia koneita (toisin kuin kilpailijamme, joilla on 2-tahtiset koneet) hyvin äänenvaimennettuina ja niiden potkurien pyörintänopeus on optimoitu huomioiden niiden synnyttämä ääni.

Marlin II -aluksemme aiheuttama ääni vastaa 70 km tuntivauhdilla ohiajavan rekan ääntä. 25 metrin etäisyydeltä matkavauhdissa kulkevasta Marlin II:sta on mitattu 75 dba:n äänenvoimakkuus. Kiitos Flying Fish Hovercraft Marlin II:n hiljaisuudesta kuuluu osaavalle suunnittelulle ja 4-tahtimoottorille.


LUONTO KÄRSII?
Ei kärsi. Ilmatyynyalus leijuu kulkiessaan ilmapatjan päällä, ilmatyynyalus ei aiheuta herkällekään pinnalle minkäänlaisia vaurioita. Ilmatyynyaluksen maahan (veteen, jäähän) kohdistama paine on vähemmän kuin yhdellä jalalla seisovan kalalokin aiheuttama paine. Ihmisen kävelyyn verrattaessa hovercaftin muodostama paine on vain prosentin verran kävelijän aiheuttamasta.

VUODEN TURHAKE JA BENSAKREMATORIO?
Tämäkin huoli on turha. Ilmatyynyaluksella päästään määränpäähän suoraan, lähes linnuntietä. Leijulla ei tarvitse kierrellä kiviä ja matalikkoja, näin matka lyhenee ja polttoaineen kulutuskin pysyy kurissa.

Nelitahtinen Marlin II -aluksemme kuluttaa polttoainetta jopa vain kymmenesosan verrattuna nopeahkon veneen tai vesijetin kulutukseen. Tosin pakko on myöntää että voi ilmatyynyaluksessa hieman turhakettakin olla - Big Boys with Big Toys :-)

MARLIN II JA LUONTO LYHYESTI:
- ei aiheuta aaltoja
- 75 dba 25 metrin etäisyydeltä
- ei vesistöjä myrkyttäviä pohjamaaleja
- ei riko arkojakaan maastopintoja
- ei aiheuta vedenalaista ääntä
- ei vuoda veteen öljyä, bensiiniä eikä pakokaasuja
- pienikulutus, noin 12 litraa/100 km (125 hp veneen kulutus n. 50 l/100 km, jeteistä puhumattakaan...)
- NOPEA, huippunopeus alustasta riippuen jopa 80 km/h, Flying Fish Marlin II ei pörise hitaasti ohitse, vauhdilla ohi leijuen äänikään ei ehdi häiritä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti